Plante în lumea Ardes: Propolis, minunea tenului


Vorbim deseori despre propolis în tratamentul a numeroase afecţiuni. Are extraordinare proprietăţi antioxidante, antifungice şi antibacteriene. Totodată, propolisul este un excelent antiviral, antiinflamator, stimulează formarea de anticorpi, fiind extrem de benefic pentru întărirea sistemului imunitar.

Dar de unde vine propolisul?
Este un produs de digestie al albinelor şi este cules de pe cel puţin 20 de specii de arbori, în special de pe mugurii de plop şi de arin, de pe frunzele, mugurii şi scoarţa coniferelor şi a plopilor, a salicaceelor (salcii) şi a prunilor. Materiile răşinoase astfel culese sunt amestecate de albine cu secreţii salivare şi ceară.

Producerea propolisului se face în acelasi timp cu cea a mierii şi se realizează de către albine specializate, în zilele călduroase, când temperatura este mai mare de 20°C, moment în care acesta devine plastic. De la un stup se poate recolta o cantitate de 100 – 400 g de propolis, în funcţie de regiune. Datorită proprietăţilor sale antivirale, antitoxice şi antiinflamatorii, propolisul se foloseşte cu mare succes în medicaţia umană. Studiile moderne privitoare la proprietăţile acestui preparat natural i-au uimit pe oamenii de stiinţă: nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (incluzând şi varietăţile lor) sunt distruse de către propolis, care este cel mai puternic medicament antiinfecţios cunoscut. Eficienţa sa a fost demonstrată în cel puţin de 200 de afecţiuni, fiind un bun stimulator al refacerii ţesuturilor afectate de răni, tăieturi şi, mai ales, arsuri, degerături. Este foarte util în vindecarea rănilor produse cu arme de foc, precum si în cicatrizarea operaţiilor.

Propolisul vindecă mucoasa bucală şi înlătură sângerarile gingiilor. Balsamul de propolis protejeaza împotriva radiaţiilor Roentgen şi de alta natură.
Ardes a descoperit că propolisul – cel care a salvat şi tenul meu – stă la baza unui tratament curativ cu înalt conţinut de principii active, pentru normalizarea sebumului, antiacneic, igienizant. Permite exploatarea celor mai bune proprietăţi ale plantelor medicinale. Ideal pentru acnee (chisturi, comedoane/puncte negre, cosuri), ten acneic, ten gras, ten mixt, ten asfixic. Se află în componenţa produselor Crema curativă cu propolis 200 ml, Lapte Demachiant cu Propolis şi Loţiune Tonică cu Propoli

 

 

 

Liniile Ardes

TRANSPORT GRATUIT ÎN ROMÂNIA PENTRU COMENZILE DE MINIM 299 LEI

X
LIVE CHATvia Facebook Messenger