Cosmetica & istorie: creme, uleiuri, faina pe fata. Din Egiptul Antic si pana in Evul mediu!

Ingredientele cosmeticelor moderne sunt, incă, o surpriză pentru cei care le folosesc: spre exemplu, rujul conţine o substanţă gelatinoasă obţinută din solzi de peşte. Aceasta, denumită “esenţă de perlă”, se obţine de la hering, fiind unul dintre multele produse derivate obţinute din peşti. Culoarea roşie a rujului este, de fapt, dată de carmin, rezultat din zdrobirea carapacelor unor anumite insecte.

Vopseaua de corp, utilizată ca ornament sau in cazul procesiunilor religioase, era des folosită de către popoarele primitive. Uleiul, balsamul, pudra şi vopseaua de păr erau folosite şi ele. Multe dintre aceste produse işi au originea in Asia, dar sunt consemnate pentru prima oară in Egipt. Mormintele antice conţineau vase cu produse cosmetice (vase kohl) şi aplicatoare (linguri cosmetice). Egiptenii foloseau kohlul pentru innegrirea ochilor; pe faţă işi dădeau cu vopsea de plante, iar unghiile erau vopsite cu henna.

Orient, 1500 i.e.n.: in China şi Japonia, făina de orez dădea culoare albă feţei. Genele şi sprincenele erau smulse, dinţii erau vopsiţi in negru sau auriu, iar henna colora faţa şi părul. Cu alte cuvinte, adolescenţii de atunci arătau exact ca cei din ziua de azi.

Grecia, 1000 i.e.n.: dacă făceai parte din clasa superioară, probabil că purtai perucă, pentru a ascunde faptul că nu prea foloseai baia. Lucru valabil, de altfel, atit pentru femei, cit şi pentru bărbaţi. Şi aici era la modă vopsirea feţei cu cretă albă sau făină de plumb (cu toate acestea, nu există menţiuni privind eventuale intoxicări cu plumb). Dacă doamnele voiau ceva mai multă culoare, alegeau cleiul de ocru şi crema de fier pe post de ruj. işi vopseau palmele cu henna roşie, pentru a părea mai tinere. Aceste practici coincid, deloc surprinzător, cu descoperirea şi perfectarea săpunului. Foloseau creioane din cărbune şi batoane de vopsea roşie.

Roma, 100 e.n.: Platus scria: “O femeie fără culoare este ca mancarea fără sare”. Deşi o civilizaţie inaintată, romanii işi dădeau cu unt pe obraji şi işi făceau unghiile cu singe de oaie şi le lustruiau cu seu de la acelaşi animal. Contribuţia lor specială a fost moda băilor in nămol, suplimentat cu excremente de crocodil, cu efecte neştiute incă. Bărbaţii se vopseau blond, pentru a părea mai tineri. Vopselele de păr erau insă atit de caustice, incit duceau la chelire completă. Şi romanii aveau sclavi speciali pentru aplicarea machiajelor. Produsele de frumuseţe au atins apogeul in perioada Imperiului Roman; cărbunele pentru faţă şi fondul de ten denumit “fucus”; cind doamnele deja aveau sclavi special pregătiţi pentru aplicarea diverselor machiaje.

Evul Mediu: Multe dintre cosmeticele amintite mai sus au trecut şi de perioada medievală, cruciaţii aducind din Orient uleiuri şi parfumuri. in timpul Renaşterii, cosmeticele pe bază de plumb erau folosite in mod exagerat. Secolul XIV: cosmeticele erau văzute ca un adevărat pericol pentru sănătate, fiind considerate vinovate pentru blocarea circulaţiei sangvine. in Anglia elisabethană, părul roşu era la modă. Femeile cu poziţie socială inaltă işi dădeau cu albuş de ou pe faţă, in timpul zilei, iar noaptea dormeau cu cotlete de viţel pe ochi, pentru a intineri tenul. Un dramaturg al epocii chiar a scris: “O femeie frumoasă este ca o delicatesă”.

Va propunem ulei Bogat de Migdale Parfumat Specii Antice.

Ulei Bogat de Migdale cu cele mai mari proprietăţi cosmetice pentru corp, faţă şi păr cu: avocado, trandafir chilian, jojoba, unt de karite, strugure, măsline. Uz: După baie şi pentru masaj. Indicat şi în timpul sarcinii. Proprietăţi: antivergeturi, nutritiv, calmant, împrospătează pielea şi o catifelează. Poţi găsi în aceeaşi variantă de miros:  Specii Antice, Fructe Orientale, Muşchi şi Mură, Muşchi Vanilat, Ceai de Africa, Aloe.

 

Ideal pentru tratament slabire, celulita, vergeturi, suplete soc. Pentru abdomen, coapse, fese, brate. Tratamente termo/crio (rece) pentru persoanele cu probleme de circulatie, masaj si impachetari anticelulita, coperta termica, tunel, reflexoterapie, relaxare, electrostimulare, vacuum bipolar cu radiofrecventa, drenaje limfatice, cavitatie, lipolaser.

robe de soirée en chine
hittepomp vaatwasser siemens
greenburry leather wallet
nike revolution 5 kids
jeans diyed
womens nike shox experience
ambijenta komode
waar airco plaatsen slaapkamer
jeans diyed
amazon wc spiegel
pizza kostuum kind
one step robes hiver 2019
mcgonagall hat
reloj elgin diamond
italyan yassı zincir kolye

Liniile Ardes

LIVE CHATvia Facebook Messenger