Brusturele – remediu salvator pentru tenul incarcat si parul cu matreata

Brusturele (Arctium lappa) este o planta bianuala, cu tulpina ramificata si paroasa, avînd în pamînt o radacina pivotanta, carnoasa, brunie la exterior si albicioasa la interior. Frunzele sunt dispuse altern. Cele inferioare sunt foarte mari, lung petiolate, rotunjite la baza, cu marginea întreaga. Frunzele superioare sunt ceva mai mici. Florile sunt purpurii, dispuse în capitule globuloase înconjurate de bractee încovoiate la vîrf, în forma de cîrlig. Principalele sale proprietati fitoterapeutice: actiune diuretica (usoara), depurativa, antibiotica, antiseptica, hipoglicemianta, antitumorala; relaxeaza muschii; remediu natural pentru a îngriji starile de febra, calculii renali si guta; planta purifianta – ajuta la eliminarea toxinelor din sange, mai ales în afectiunile contagioase; stimuleaza cresterea parului. Extractul din radacina de brusture confera produselor cosmetice proprietati antiacneice, antibacteriale si antifungice, antiseptice, de stimulare a cresterii parului, antiseboreice. Este recomandat în arsuri si dermatoze. Purifica pielea, elimina impuritatile si normalizeaza secretia glandelor sebacee. Actioneaza ca astringent.

Pentru ten mixt si pentru probleme cu acneea, recomandam Crema Ten Mixt si Gras Bio cu Ovaz si Brusture, crema nu lasa pe fata o pelicula groasa datorita brusturelui.
Va puteti demachia cu Demachiant si Tonic Bio 2 in 1 cu Ovaz, Brusture si Pansea, lanans fata perfect curata si tonica.
Pentru parul cu matreata, exista un tratament foarte bun cu Sampon de Matreata cu Arbore de Ceai si Brusture. 
Ideal pentru par cu matreata si coji, par degradat si subtire, precum si par tratat. Dupa sampon, recomandam sa folositi balsam, tratament si fiole de par.

Liniile Ardes

Visa Mastercard Verified by Visa Mastercard Securecode
înapoi sus
LIVE CHATvia Facebook Messenger