
Planta de vetiver , erbacee perena este originara din zonele meridionale din India si este cultivata si in multe alte tari cu o clima asemanatoare.Uleiul esential cu parfum fresh si intens , cu nota de baza dulce persistenta, se obtine prin distilare in curent de vapor din radacini.Indigenii foloseau uleiul pentru a proteja animalele domestice de insecte parazite si pentru a ,,tese,, covorase aromatice.In India si Sri Lanka esenta este cunoscuta ca ,,uleiul linistii,,.
Principale actiuni:
Depurativ, util in cazul tenului gras si impur.
Stimuleaza circulatia periferica.
Anxiolitic si antidepresiv, atenueaza stresul si tensiunea nervoasa.
Grad de siguranta:
Netoxic, nu irita si nu cauzeaza sensibilitate.
Ultimele Accesari: Cosmetice , Oana Turcu , Confidential , Cristi Brancu , Antena 2